EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2020/tél szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2020/tél száma

A 2020/tél szám 2. oldalán „Ütések, rúgások, dobások” címmel látványos akciókról láthatunk színes fotókat.

A 3. oldalon a szerkesztőség karácsonyi és újévi jókívánsága alatt Váci Mihály költő híres versének soraival indítva, arról is olvashatunk, hogy nem elég a jókívánság, cselekedni kell – és hinni abban, hogy van értelme küzdeni a talpon maradásért.

A budo rovatban XXXI. résszel folytatódik „A sógunátus kora” sorozat.

A harci művészetek oldalakon „A japán harcművészeti filozófia hajnala” sorozat XVI. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a „Közelharc, önvédelem – Európában” (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat XI. folytatása.

A karate-do rovatban ismét egy valódi sportcsarnokban (igaz „buborékban”) lebonyolított versenyről, az Ippon Shobu karate magyar bajnokságról olvashatunk beszámolót és eredménylistát. Amit a Magyar WKF Karate Liga első fordulójának tudósítása követ.

A shidokan karate rovatban szintén sportcsarnokban (természetesen itt is az előírt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett) rendezett knock-down karate utánpótlás bajnokságról, a XXIII. Bushido Kupáról olvashatunk.

A Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán található hírek szintén azt bizonyítják, hogy az igazi sportemberek a Covid-19 járvány közepette is megtalálják a módját, hogy a kijárási korlátozások szabályainak betartásával edzőtábort, sőt versenyeket is rendezzenek.

Ismét megtalálható a shotokan karate rovat.

A goju-ryu karate oldalon a Magyarországi Goju-ryu Szövetség történetének első részét közli a magazin.

Az aikido rovatban fotókkal illusztrált írásokkal emlékeznek az aikido példaképként tisztelt nagymestereire.

A sumo oldalon is a korosztályos országos bajnokságok, válogató és felkészülési versenyek hívják magukra a figyelmet.

A pandémia a Hatvani TKD klub életét és megkeserítette, de az ITF taekwon-dosok így is megtalálták a lehetőséget, hogy övvizsgát, bírói szemináriumot tartsanak.

A WT taekwondo oldalakon a járvány ellenére most is bőven találunk a sportággal kapcsolatos híreket, sőt magyar versenyzők által elért nemzetközi sikerekről készült beszámolókat is.

Ehhez közvetlenül kapcsolódik a Máté Taekwondo HE járvány miatti kijárási korlátozások ellenére is sikeres tevékenysége.

A kick-box rovatban egy sikeres edző komoly szakmai elismeréséről olvashatunk. Sajnos arról is, hogy ebben a sportágban a koronavírus kiütötte a további magyar és nemzetközi bajnokságokat.

Ismét jelentkezett a thai box rovat, melyben a muay thai országos bajnokságról ad hírt a magazin.

A Rendészeti KSZ oldalán egy tapasztalt mester arra hívja fel a figyelmet, hogy a harcművészetet tanítóknak kötelességük a szakmai tapasztalataikat lelkiismeretesen átadni az utánuk következő generációknak.

Most is megtalálható a jiu-do rovat, s újra jelentkezik a kobudo harcművészet.

A kung-fu oldalakon a „Yuddha shaastra - Sri Lankán gyakoroltunk” című (színes fotókkal is szemléltetett) sorozat befejező részét közli a lap.

A magazin közepén ismét két oldalon nézhetjük meg a szép, ügyes és tehetséges lányokról készült fotókat. Amelyek már annyira népszerűek lettek, hogy a magazin egyik régi támogatójának javaslatára a szerkesztőség tervbe vette a 2008-as és 2012-es szépségverseny mintájára egy újabb Budo szépségverseny kiírását.

A Megörökített pillanatok oldalon szintén találunk érdekes fotókat.

A kempo rovatban a jelenleg legsikeresebb magyar MMA harcos Hegyvidéken tartott edzéséről közöl a lap képes beszámolót.

A magazin vendége ebben a lapszámban a 30 éve alakult BEOSZ elnöke: Hazuga Károly ny. altábornagy.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal a hatvanéves belga spárgázó-királyról, Jean-Claude Van Damme akciófilmsztárról tudhatunk meg érdekes információkat.

Az olvasóink oldalain kiemelt helyet kapott az IJKA nemzetközi szervezet elnökének újabb kitüntető elismerése, melyet most a Polgárőrség hatékony támogatásáért kapott.

A sport és egészség rovatban a „Sporttudománnyal a modern karatéért” cikk különösen az edzők és sportvezetők számára lehet nagyon hasznos.

A könyvespolc rovatban V. résszel folytatódik a japán égbolt szamurájainak története.

A judo rovat ismét kiemelten nagy terjedelmet kapott, s joggal. Ugyanis mostanában csak kevés sportágban tudtak annyi korosztályos, sőt felnőtt Európa- és magyar bajnokságot rendezni, mint náluk. Természetesen ezeknek a magazin is a szokásos módon megfelelő helyet biztosított. Emellett folytatódott a judo magyarországi megjelenéséről szóló két érdekes írás. Az egyiknek „Szemere Miklós és a japán harcművészetek magyarországi kezdetei” a címe, míg a másikat Sasaki Kichisaburo japán mester írta. Sajnos a Judosport hírei rovatban csak két kiváló sportember „égi tatamira” történt távozásáról értesülhetnek az olvasók.

A lap hátsó színes oldalain a budapesti Grand Slam olimpiai kvalifikációs versenyen látott ippont érő dobásokról készült jól sikerült felvételekben lehet gyönyörködni.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (102) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu