EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2021/tavasz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2021/tavasz száma

A 2021/tavasz szám 2. oldalán „Ütések, rúgások, dobások” címmel látványos akciókról láthatunk színes fotókat.

A 3. oldalon a Magyar Budo magazin (2008 és 2012 után harmadik) szépségversenyének kiírása olvasható, míg a szavazáshoz szükséges csík a 21. oldalon található.

A budo rovatban XXXII. (utolsó) résszel folytatódik „A sógunátus kora” sorozat.

A harci művészetek oldalon a „A japán harcművészeti filozófia hajnala” sorozat XVII. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a „Közelharc, önvédelem - Európában” (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat XII. folytatása.

A karate-do rovatban ismét valódi sportcsarnokokban (igaz „buborékban”) lebonyolított versenysorozatról, a Hayashi Magyar WKF Karate Liga 2., 3. és negyedik fordulójáról, valamint egy sikeres ausztriai nemzetközi versenyről találunk beszámolókat.

Az IJKA International és az IJKA Magyarország oldalakon is arról olvashatunk, hogy a karate híveit sem külföldön, sem itthon nem tudja tétlenségre kényszeríteni a koronavírus okozta járvány.

A Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán található hírek szintén azt bizonyítják, hogy az igazi sportemberek a pandémia elleni védekezés szigorú szabályainak betartásával képesek sikeres edzőtábort és bajnokságot is rendezni.

A goju-ryu karate oldalon a Magyarországi Goju-ryu Szövetség történetének második részét közli a magazin.

Az aikido rovat témája: „Spiritualitás az aikidoban”.

A sumo rovatban ezúttal a Szolnoki MÁV SE birkózó és sumo szakosztálya mutatkozik be.

A Rendvédelmi KSZ oldalán a szervezet létrejöttének 16. évfordulójáról olvashatunk információkat, valamint a májusban induló edzőképző tanfolyamra jelentkezés lehetőségéről.

A kick-box rovatban a sportág legjobbjairól olvashatunk, valamint egy szomorú hírt, melyben Sándor György kétszeres kick-box világbajnokról emlékezik meg a magazin.

A kung-fu oldalakon Yuddha Shaastra hagyományok sorozat I. részét közli a lap.

A középső színes oldalakon a Magyar Budo archívumából láthatunk régi fotókat, melyet a sokak által kedvelt „Szépek és ügyesek” rovat követ.

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség Anyácsapusztán felavatott új sportcsarnokát, a Kempo Honbut láthatjuk a képeken.

A WT taekwondo oldalakon most is egy sor képekkel illusztrált hírt, tudósítást találunk, melyek azt bizonyítják, hogy ebben a sportágban a járvány sem tud gátat emelni a mozgalmas nemzetközi és hazai életnek.

Ugyanez elmondható a Máté Taekwondo HE elmúlt hetekben sikeresen lebonyolított programjairól szóló beszámolókat olvasva.

A Hatvani TKD klub életét is megkeserítette a járvány terjedését akadályozandó korlátozások, az egészségügyi szabályok következetes betartása, de az ITF taekwon-dosok így is megtalálták a lehetőséget, hogy bírói továbbképzést és övvizsgát tartsanak.

A Vendégeink oldalán dr. Komáromi István ny. rendőr tábornokot, az RKSZ társadalmi elnökét mutatja be a magazin, akit olvasóink elsősorban, mint Komáromi Pistit, a népszerű dalszerzőt, előadóművészt, gitárost ismernek, kedvelnek.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal a filmipar legnépszerűbb agglegényét, Gerard Butler színművész kivételes életútját mutatja be a magazin.

A könyvespolc rovatban VI. résszel folytatódik a japán égbolt szamurájainak története.

Az olvasóink oldalain első helyen olvashatjuk a 2020-ban Év sportolói címet kapott sportolók és edzők listáját, akik között először szerepel egy judos női versenyző, Karakas Hedvig Európa-bajnok neve.

A judo rovat három olimpiai kvalifikációs nemzetközi verseny beszámolójával és a felnőtt – junior Magyar Kupa eredményeivel indul. Ezeket követi a „Szemere Miklós és a japán harcművészetek magyarországi kezdetei” cikk III. része, majd a Sasaki Kichisaburo japán mester írásának szintén III. része. Sajnos a Judosport hírei rovatban a sokak számára örömet jelentő hírek mellett ismét arról kapunk hírt, hogy két kiváló sportember eltávozott az „égi tatamira”.

A judo rovat folytatásaként ismét láthatunk a budapesti Grand Slam olimpiai kvalifikációs versenyen készült látványos akciókról készült képeket. A magazin hátsó borítóján pedig Karakas Hedvig Európa-bajnok, a 2020. évi női Év sportolója portré kapott helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (103) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu