EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2021/nyár szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2021/nyár száma

A 2021/nyár szám 2. oldalán „Ütések, rúgások, dobások” címmel újabb látványos akciókról láthatunk színes fotókat.

A 3. oldalon Marius L. Vizer IJF elnök újabb öt évre történt megválasztásáról ad hírt a magazin. Ugyanitt emlékezik meg a lap a Magyar Budo szellemi elődje (melynek szintén Büki Péter volt a főszerkesztője) első száma megjelenésének 30. évfordulójáról.

A budo rovatban ezúttal az „Árnyharcosok rejtélyes élete” a téma.

A harci művészetek oldalon „A japán harcművészeti filozófia hajnala” sorozat XVIII. része olvasható (Szabó Balázs: Test és tudat című könyvéből). Ezt követi a „Közelharc, önvédelem - Európában” (Szacsky Mihály - Pálinkás Gábor könyvéből) sorozat XIII. folytatása.

A karate-do rovat az EKF karate Európa-bajnokság beszámolójával indul, melyet a jelentős külföldi és hazai versenyek beszámolói követnek. Kiemelt hírként közli a magazin az MKSZ tisztújító közgyűlésről készült tudósítást, melyen újabb öt évre dr. Mészáros Jánost választották elnökké, s az elnökség tagjai sorában sem történ lényeges változás.

A Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán a Shotokan Liga soron következő nagy versenyeire hívják fel a figyelmet.

Az IJKA International rovatban az IJKA Technikai Bizottságának igazgatóját mutatja be a nemzetközi szervezet elnöke.

Az IJKA Magyarország oldal kiemelt híre, hogy a magyarországi szövetség a WSF-hez csatlakozott. Ugyanitt olvashatunk a tisztújító közgyűlésről is, ahol szinte változatlan maradt az eddigi vezetés. A szervezet harmadik híre az első függetlenül megtartott dan vizsgákról szól.

A goju-ryu karate oldalon a Magyarországi Goju-ryu Szövetség az újabb okinawai utazás szervezésére, valamint a karate edzőképzésre hívja fel a figyelmet.

Az aikido rovatban a Magyar Aikikai Aikido Egyesület sikeres tavaszi edzőtáboráról olvashatunk.

A sumo rovatban a májusi gyerek, U21 és felnőtt sumo országos bajnokság, U14, U16 és U18 válogatóverseny, U12 felkészülési verseny győzteseit közli a magazin.

A Rendvédelmi KSZ oldalán a szervezet évzáró közgyűléséről számol be a lap.

Először olvashatunk a Shuai Jiao harcművészet magyarországi megjelenéséről, gyakorlási lehetőségéről.

A kick-box rovatban a sportág horvátországi nemzetközi versenyéről találunk tudósítást.

A kung-fu oldalakon Yuddha Shaastra hagyományok sorozat II. részét közli a lap.

A középső színes oldalakon a Magyar Budo 2021. évi szépségversenyének első résztvevőinek fotóit, valamint a lapzártakor már biztos díjakat láthatják az olvasók. (A szépségverseny újabb résztvevői az őszi számban kapnak helyet.)

A kempo rovatban a Magyar Kempo Szövetség klubjainak listája, elérhetőségeik, edzőik és az edzések ideje található.

A WT taekwondo oldalakon a sportág kiemelkedő sikereiről számol be a magazin: 22 év után újra lesz magyar taekwondos az olimpián; Salim Omar az első magyar Európa-bajnok, Patakfalvy Luca pedig bronzérmet nyert.

A Máté Taekwondo HE oldalán a klub látványos gyermeknapi bemutatójáról, valamint a régóta vágyott saját edzőterem átvételéről számolnak be.

A Hatvani TKD klub remek nemzetközi sikerei és a korlátozások betartásával megtartott edzések szintén figyelmet érdemelnek.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Steven Seagal, a botrányhős harcművészlegenda a főszereplő.

A könyvespolc rovatban VII. résszel folytatódik a japán égbolt szamurájainak története.

Természetesen most sem hiányzik az olvasók oldala.

A judo rovat az Európa-bajnokság tudósításával indul. Kiemelt terjedelmet kapott a budapesti világbajnokság, mely végén heten váltak biztos résztvevőivé a tokiói olimpiának. Ezt követően beszámolókat, eredménylistákat találunk a tbiliszi, az antalyai és a kazányi olimpiai kvalifikációs versenyekről, s megtaláljuk a junior országos bajnokság eredményeit is. Ezeket követi a „Szemere Miklós és a japán harcművészetek magyarországi kezdetei” cikk IV. folytatása, majd a Sasaki Kichisaburo japán mester írásának szintén IV. (egyben utolsó) része. Sajnos a Judosport hírei rovatban az örömet jelentő hírek mellett ismét arról kapunk hírt, hogy három kiváló sportember eltávozott az „égi tatamira”.

A judo rovat folytatásaként a budapesti judo világbajnokság látványos akcióiból kapunk ízelítőt. A magazin hátsó borítóján pedig Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok fotója kapott helyet.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentős budo sportboltokban, továbbá a keleti küzdősportok fontosabb hazai versenyein is. A régebbi (104) lapszámok szintén beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu