EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2021/ősz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2021/ősz száma

A 2021/ősz szám 2. oldalán Furkó Kálmán ny. ezredes, a kyokushin karate magyarországi meghonosítója életútjának főbb állomásait idézi fel a magazin, és képes tudósításban számol be a „magyar szamuráj” utolsó útjáról.

A 3. oldalon a nyári olimpia és paralimpia magyar érmeseit sorolja fel a lap.

A budo rovatban az árnyharcosok (nindzsák) rejtélyes életéről olvashatunk.

A harci művészetek rovatban „A japán harcművészeti filozófia hajnala” XIX. része olvasható.

Szintén ebben a rovatban folytatódik a „Közelharc, önvédelem – Európában” sorozat XIV. része.

A karate-do rovat Hárspataki Gábor tokiói olimpián szerzett bronzérméről szóló híradással indul, majd a korosztályos Európa-bajnokságon négy ezüstérmet nyert lányok sikeréről is olvashatunk a további tudósításokban. A rovatot a Budapest Open nemzetközi verseny eredményei zárják.

Az Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán a X. SKDUN Európa-bajnokság és a X. Európa Kupa magyar érmeseit közli a magazin.

A JKA shotokan karate rovatban képes riport található a Palóc Gashukuról, valamint a Palóc Karate Szövetség hármas jubileumáról.

Az IJKA International oldalon kiemelt helyet kapott a kenshu Sadashige Kato (9. dan) mester emlékére létrehozott alapítvány.

Az Independent IJKA (WSF) Magyarország kiemelt hírei: IJKA Magyarország központi edzőtábor; IJKA nyári dan vizsgák eredményei; valamint felkészülés a novemberi WSF világbajnokságra.

Ismét megtalálható az IKGA goju-ryu karate oldal, ahol Rónai Lili U21 Európa-bajnoki ezüstérmest mutatja be a magazin.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség nyári edzőtáborairól találunk képes beszámolókat.

A honto-ryu karate oldalon kiemelt helyet kapott a Tigris Kupa verseny és a Nap Tigrisei KSE sikeres nyári edzőtábora.

A sumo rovat ezúttal két teljes oldalon számol be a remek magyar sikerekkel zárult U21, U23 és felnőtt Európa-bajnokságról, illetve az utánpótlás sumo Európa-bajnokságról, valamint a magyar szövetség elnökének, Ancsin Lászlónak újbóli megválasztásáról az Európai Sumo Szövetség pénzügyi alelnöki tisztségébe.

A kung-fu oldalon III. résszel folytatódik a színes képekkel gazdagon illusztrált „Yuddha Shaastra hagyományok” sorozat.

Színes oldalakon közölt cikkből sokat megtudhatunk a Budo Karate & jujutsu International szervezet életéről, nyári edzőtáboráról.

Ezt követik a Magyar Budo magazin szépségversenyének II. csoportjában látható csinos küzdősportos és harcművész lányok fotói.

A Rendészeti KSZ oldalán a haderőtervező fegyvernem napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésről olvashatunk képes beszámolót.

Az aikido rovatban „Halhatatlan aikido technikák” címmel jelent meg egy képekkel illusztrált cikk.

A ju jitsu oldalon Bakos László ju jitsu mester a honvédelem népszerűsítését célzó bemutatójáról és tanítványainak sikereiről közöl képes beszámolót a magazin.

A WT taekwondo rovatban a tokiói olimpián bronzmeccsig jutó, végül ötödik helyezést elérő Salim Omar Gergely mérkőzéseit idézi fel a lap. Szintén kiemelt jelentőségű eseményként kapott helyet, hogy lemondott tisztségéről Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke és a szervezet alapító mestere, és javaslatára dr. Márton Zsolt Krisztiánt választották meg a szövetség új elnökévé.

A Máté Taekwondo oldalon a nyári sportesemények ismertetése mellett kiemelt helyet kapott a fekete öves Máté család bemutatása, melynek négy tagja (apa, két fia és lánya) összesen 18 dant mondhat magáénak, s nemcsak a danok számával érdemelték ki a sportbarátok elismerését.

Az ITF taekwon-do oldalon a technikai szemináriummal egybekötött erődemonstrációról és az augusztusi HEGYEM táborról is olvashatunk.

Az akciófilmek sztárjai rovatban John Cerna pályafutását ismerhetjük meg, aki a legújabb pankrátor-akcióhős.

Az olvasók oldalán most is több közérdekű információt találunk.

A könyvespolc rovatban VIII. résszel folytatódik a japán égbolt szamurájairól szóló történet.

A judo rovat első helyen természetesen a nyári olimpiai játékok magyar vonatkozású eseményeivel foglalkozik, kiemelten Tóth Krisztián bronzérmével és Pupp Réka ötödik helyezésével. Ezt követik a nyílt masters (veterán) judo magyar bajnokság, a szép sikerekkel zárult junior Európa-bajnokság, ifjúsági Eb és az ifjúsági országos bajnokság beszámolói.

Ötödik résszel folytatódik a „Szemere Miklós és a japán harcművészetek magyarországi kezdetei”, című írás, melyet most is a Judosport hírei követnek. A rovatot végül veterán judósok sikeres dobásairól készült képek zárják.

A magazin hátsó borítóján a 26. magyar kick-box világkupa pillanatképei láthatók.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban,valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (105) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu