EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2022/nyár szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2022/nyár száma

A 2022/nyár szám 2. oldalán kapott helyet az „Ütések, rúgások, dobások” újabban már hagyományosnak számító képes összeállítás.

A 3. oldalon a judóval és karatéval kapcsolatos hírek kaptak helyet.

A budo rovatban új sorozat indul „A nindzsa harcművészet titkai” címmel.

A harci művészetek rovatban „A japán harcművészeti filozófia hajnala” XXII. részét közli a lap.

Szintén ebben a rovatban folytatódik a „Közelharc, önvédelem – Európában” sorozat XVII. része.

A karate-do rovat a remek magyar eredményekkel zárult EKF karate Európa-bajnokság beszámolójával indul, majd a WKF karate korosztályos magyar bajnokság eredményei mellett karatékáink nemzetközi versenyeken elért sikereiről is olvashatunk. Szintén itt emlékezik meg a magazin a közelmúltban elhunyt Polyák József karate mesterről, az egykor híres testőrről és kaszkadőrről.

A Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán a XI. SKDUN Európa-bajnokság és Európa-kupa magyar eredményeit közli a lap.

Az IJKA International szervezet oldalának vendége: Brian Toomey (7. dan), az IJKA főtitkára, egyben az IJKA Írország főistruktora.

Az Independent JKA (WSF) Magyarország rovatban a nemzetközi szervezet 12. WSF Európa-bajnokságán elért nagyszerű eredményekről, valamint a KOWAX SE-nél lebonyolított dan-vizsgáról találunk képes beszámolót.

A goju-ryu karate rovatban a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség legújabb eseményeiről értesülhet az olvasó.

Az aikido rovatban a MAAE egyesület számos tagja mondja el, hogy miért pont ezt a harcművészetet választotta.

A sumo rovatban Ancsin Lászlónak, a Magyar Sumo Szakszövetség elnökének, egyben az Európai Sumo Szövetség alelnökének és a Magyar Birkózó Szövetség főtitkárának sportolói pályafutását ismerhetjük meg.

A ju jitsu oldalon a Kaiser Sportegyesület versenyzőinek újabb sikereiről kapunk tájékoztatást.

A Rendészeti Kiképzők Szövetsége oldalán Rab Sándor nagy múltú karate, eskrima és Amara Combat mester közel fél évszázados tevékenységéről kapunk ízelítőt. Szintén itt olvasható az ifjúság hazafias és általános honvédelmi, rendvédelmi előképzésével kapcsolatos rendezvényre invitáló meghívó.

A kung-fu oldalon VI. résszel folytatódik a színes képekkel gazdagon illusztrált „Yuddha Shaastra hagyományok” sorozat.

A középső színes oldalakon a veterán judósok fiatalos bajnoki küzdelméről, a szép és ügyes lányokról és a Tigris Kupa utánpótlás karate verseny küzdelmeiről láthatunk képeket.

A Máté Taekwondo oldalon a koreai bemutató csapat hódmezővásárhelyi Koreai Napon végrehajtott látványos akcióiból kapunk ízelítőt.

A WT taekwondo rovatban a sportág idei Európa-bajnokságáról, kiemelten Salim Omar Gergely Eb-címvédéséről és a hazai szövetség jelentősebb eseményeiről olvashatunk.

Az ITF taekwon-do oldalakon a Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub horvátországi Eb-én elért sikereiről, illetve a Hatvani TKD Klub által a taekwon-do magyarországi megjelenésének 40. évfordulója jegyében rendezett 20. Nemzetek Kupája nemzetközi verseny kapott helyet.

Érdekes témával jelentkezett ismét a sport és egészség rovat

A könyvespolc rovatban X. résszel folytatódik a japán égbolt szamurájairól szóló történet.

Az akciófilmek sztárjai rovatban ezúttal Simu Liu, Ázsia első "szuperhősének" pályafutását ismerhetjük meg.

A judo rovat a magyar érmekkel zárult felnőtt Európa-bajnokság beszámolójával indul, melyet az Antalyaban és Tbilisziben lebonyolított Grand Slam versenyek és a veterán Európa-bajnokság tudósításai követnek. A szokásos terjedelemben közli a magazin a veterán magyar bajnokság, a felnőtt és junior országos bajnokságok, valamint a junior, serdülő, diák A, B és C diákolimpiák eredményeit. VIII. résszel folytatódik a „Szemere Miklós és a japán harcművészetek magyarországi kezdetei” cikksorozat.

A Judosport hírei rovat most is több érdekes információt közöl a sportág legújabb hazai történéseiről.

A judo rovatot a 35. Budapest-kupa nemzetközi utánpótlás versenyen készült akciófotók zárják.

A magazin hátsó borítóján a XI. SKDUN Európa-bajnokság és Európa-kupa megörökített pillanatai láthatók.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban, valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (108) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu