EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2022/ősz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2022/ősz száma

A 2022/ősz szám 2. oldalán a karate magyarországi történetét felidéző 50. évfordulós ünnepségen készült fotók láthatók. A 3. oldalon a japán-magyar budo kulturális kapcsolatépítő találkozóra hívja fel a figyelmet a magazin.

A budo rovatban „A nindzsa harcművészet titkai” sorozat folytatása olvasható.

A harci művészetek rovatban „A japán harcművészeti filozófia hajnala” sorozat XXIII. (befejező) részét közli a lap. Szintén ebben a rovatban folytatódik a „Közelharc, önvédelem – Európában” sorozat XVIII. része.

A karate-do rovat a karate fél évszázados magyarországi történetének megünnepléséről készült tudósítással indul, s szintén itt található az a hír is, hogy a TF-en emlékvitrint avattak shihan Furkó Kálmán tiszteletére. A továbbiakban az EKF korosztályos karate Európa-bajnokságról és a 2022. évi Világjátékokon elért magyar sikerekről kapunk információkat. A sort a Budapest Open nemzetközi verseny eredménylistája zárja.

A kyokushin karate rovatban a 37. Szolnok Kupa – I. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny – nyílt kyokushin karate Európa-bajnokság képes beszámolója kapott helyet.

Az IJKA International oldalon a nemzetközi szervezet szemináriumáról és az Észak-Macedóniában lebonyolított I. Kato Kupa versenyről közöl képes tudósítást a magazin.

Az Independent JKA (WSF) Magyarország rovatban a 12. WSF világbajnokságon elért szép sikerekről számol be a lap.

Az Shotokan Karate Stílusszövetség oldalán most is számos beszámoló mutatja, hogy milyen aktív élet van ennél a szövetségnél.

A goju-ryu karate rovatban részletes élménybeszámolót olvashatunk a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség tagjainak Okinawán töltött csodálatos másfél hónapjáról.

A honto-ryu karate rovat a Nap Tigrisei KSE sikeres nyári edzőtáboráról számol be.

Az aikido rovatban a MAAE tagjai mondják el, miért fontos számukra ennek a harcművészetnek a gyakorlása.

A sumo rovatban a 20 magyar éremmel zárult Európa-bajnokság kapott kiemelt terjedelmet.

A kung-fu oldalon VII. résszel folytatódik a színes képekkel gazdagon illusztrált „Yuddha Shaastra hagyományok” sorozat.

Szintén színes képeken láthatjuk a shihan Furkó Kálmán tiszteletére Szolnokon is sziklából készült emlékmű felavatásának ünnepélyes pillanatait.

Most sem maradt ki a Szépek, ügyesek és kemények rovat.

A Heves Kupa karate versenyről ezúttal színes képekkel illusztrált tudósítást kapott helyet.

A Rendészeti KSZ oldalán az ifjúság hazafias és általános honvédelmi, rendvédelmi neveléssel foglalkozó csepeli konferenciáról olvashatunk.

A WT taekwondo rovatban a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület mozgalmas nyári hónapjairól, sikereikről – képekkel is illusztrálva – számol be a klub vezetője.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub tájékoztat a velük kapcsolatos fontos eseményekről.

A ju jitsu rovatban a Kaiser SE tagjai által atlétikai és más sportágakban elért sikereikről kapunk híreket.

A könyvespolc rovatban XI. résszel folytatódnak a japán égbolt szamurájairól szóló történetek.

Az olvasóink oldalain két írás is Polyák József híres testőr és harcművész emlékének ápolásával foglalkozik.

Az akciófilmek sztárjai rovatban Denzel Washington, a legsikeresebb fekete bőrű filmszínész eddigi életútját ismerhetjük meg, s nem nehéz megjósolni, hogy még sokszor láthatjuk izgalmas akciófilmekben.

A judo rovat természetesen a Budapest Grand Slam verseny beszámolójával indul, melyet a junior és ifjúsági világ- és Európa-bajnokságok hírei, valamint a veterán és kata világbajnokságok magyar vonatkozású információi követnek. Szintén közli a magazin a nyílt magyar kata és a diák A, B, C bajnokságok, valamint az ifjúsági diákolimpia eredményeit. Természetesen most is megtalálható a Judosport hírei rovat.

A magazin hátsó belső borítóján a budapesti Grand Slam versenyen készült fotók kaptak helyet.

A hátsó borítón az első magyar olimpiai érmes karatés, Hárspataki Gábor Európa-bajnoki ezüstérmes és kilencszeres magyar bajnok fényképe látható.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban, valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (109) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu