EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2023/tavasz szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2023/tavasz száma

A 2023/tavasz szám 2. oldalán az Ütések, Rúgások, Dobások képek kaptak helyet.

A 3. oldalon az októberben Budapesten sorra kerülő WKF karate világbajnokságra hívja fel az olvasók figyelmét a magazin, egyben hírt ad a márciusi EKF karate Európa-bajnokságról is.

Kiemelt helyen olvasható a Vendégeink rovatban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel készült interjú.

A budo rovatban „A nindzsa harcművészet titkai” sorozat IV. része olvasható.

A harci művészetek rovatban „A magyar pusztakezes küzdelmek mozgásanyagának történetéből” sorozat első részét közli a lap.

A karate-do rovat a kadet, junior és U21 karate Európa-bajnokságról készült tudósítással indul, melyet két magyar érmekkel zárult nemzetközi verseny beszámolója követ.

A Shotokan Karate Stílusszövetség oldalának kiemelt híre, hogy megalakult az SKDUN Európai Szövetség, melynek shihan Juhász Ferenc 8. danos mestert választották elnökévé. Ezt két országos verseny tudósítása, és két hazai shotokan karate edzőtábor (egyiket Masao Kagawa japán mester vezette) beszámolója követ.

A goju-ryu karate rovatban a Harsányi László 6. danos mester által Indiában és Sri-Lankán vezetett edzőtáborokról olvashatunk képes beszámolót.

Az IJKA International nemzetközi szervezet oldalán Takato shihan Indiában tartott edzőtáboráról közöl képes tudósítást a magazin.

A kyokushin karate rovatban a knock-down diákolimpia eredményei kaptak helyet.

Az aikido rovatban a MAAE jelentős sportdiplomáciai sikeréről és két egyesülettel kapcsolatos hírről olvashatunk.

Először jelentkezik a Magyar Muaythai Szakszövetség, melynek versenyzői érmeket nyertek a világjátékokon, s a közelmúltban tartották tisztújító közgyűlésüket. Egyben megismerhetjük az idei versenynaptárukat is.

A sumo rovatban a sportág magyar versenyzőinek sikerei mellett egy szomorú hírt is olvashatunk, mivel elhunyt Tar Mihály a szövetség társelnöke.

A sport és honvédelem rovatban a Gankaku Sportegyesületben folyó hazafias és honvédelmi neveléssel összefüggő tevékenységét ismerhetjük meg.

A Rendészeti KSZ oldalán a szövetség 2023. évre vonatkozó terveiről kapunk részletes tájékoztatást.

A kung-fu oldalon a „Hagyományos gyógyászat az indiai harcművészetekben” sorozat színes fotókkal illusztrált első részét közli a magazin.

Az indiai goju-ryu karate szemináriumról készült színes képeket a 20. oldalon láthatjuk.

Ezúttal sem maradt ki a Szépek, ügyesek és kemények rovat.

Szintén színesben látható a Jászberényben rendezett „Sport jótékonysági rendezvény” képriportja.

A WKF karate diákolimpia epizódjai most színes fotókon is láthatók.

Az egy éves Kaiser Sportegyesület sikeres útját most színes képeken is követhetjük.

A WT taekwondo rovatban most is a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület sportolóinak kiemelkedő sikereiről közöl képes beszámolót a magazin.

Az ITF taekwon-do oldalon a Hatvani TKD klub sportolóinak külföldi és hazai versenyeken elért sikereiről és a februári taekwon-do önvédelmi szemináriumról olvashatunk.

A nippon jujutsu rovatban számos információt, fényképet találunk a stílus életéről.

A ju jitsu oldalon a Kaiser SE éveleji sikereiről láthatunk képes információkat.

A Feja sportrovat vezetője a május 6-án Budapesten sorra kerülő első magyar UFR versenyre hívja fel a figyelmet.

A kick-box oldalon a sportág idei első jelentős versenyéről és a márciusi dan-vizsgáról tudósít a lap.

Az akciófilmek sztárjai rovatban Pedro Pascal, napjaink egyik legfelkapottabb filmszínészének életéről kapunk érdekes információkat.

A könyvespolc rovatban XIII. résszel folytatódnak a japán égbolt szamurájairól szóló történetek. Ugyanitt olvasható egy részlet Kurdi Gábor 8. danos karate mester visszaemlékezéseit tartalmazó könyv két epizódja.

Az olvasóink oldalán kiemelt helyet kapott az „Év sportolói 2022” eredménylistája.

A judo rovat a World Judo Masters (Judo Mesterek Tornája) 2022. decemberi beszámolójával indul, melyet a szép magyar sikerekkel zárult almadai Grand Prix, a párizsi, a Tel avivi és taskenti Grand Slam olimpiai kvalifikációs versenyek beszámolói, valamint az ifjúsági országos bajnokság eredményei követnek. Szintén megtalálható a Magyar Judo Szövetség eseménynaptára (márciustól – szeptemberig). A magazin megemlékezik a közelmúltban elhunyt dr. Hetényi Antal Gábor (8. dan) első magyar olimpiai pontszerzőnkről, Varga István olimpikonról, többszörös országos bajnokról és Mohácsi Zoltán országos versenybíróról. A judosport hírei rovatban találjuk a decemberi dan-vizsga eredményeit és számos nemzetközi verseny magyar helyezettjeit.

A magazin hátsó belső borítóján a budapesti Grand Slam versenyen készült újabb fotók kaptak helyet.

A hátsó borítón a „Kis harcosok nagy küzdelme a knock-down diákolimpián” címmel láthatunk ízelítőt a legfiatalabb kyokushin karatékák mérkőzéseiből.

A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban, valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (111) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.A szerkesztőség telefonszáma: (1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu