EDDIG MEGJELENT SZÁMAINK

A Magyar Budo 2023/tél szám tartalmából


Magyar Budo Magazin 2023/tél száma

A 2023/tél szám 2. oldalán a budapesti WKF karate világbajnokság emlékezetes képeiből láthatunk néhányat.

A 3. oldalon a tíz magyar aranyéremmel zárult kick-box világbajnokság rövid beszámolója olvasható.

A budo rovatban "A nindzsa harcművészet titkai" sorozat a VII. résszel folytatódik.

A harci művészetek rovatban "A magyar pusztakezes küzdelmek mozgásanyagának történetéből" sorozat IV. részét közli a lap.

A karate-do rovat természetesen a Budapesten rendezett WKF karate világbajnokság beszámolójával indul.

Ezt követik a Hungária Open Grand Prix, a WKF karate diákolimpia, az ippon shobu karate magyar bajnokság érmeseinek listái és a magyar karatékák külföldön elért két jelentősebb sikere.

A Shotokan Karate Liga oldalán a 30. SKDUN világbajnokság magyar érmeseit közli a magazin.

Az IJKA International rovatban a Takato sensei Angliában tartott szemináriumáról találunk képes tudósítást.

Az Independent IJKA (WSF) Magyarország rovatban a magyar stílusszövetség Mosonmagyaróváron lebonyolított edzőtáboráról olvashatunk képes beszámolót.

A sport és honvédelem rovatban a MATASZ 2023. évi honvédelmi és sportnapok megrendezéséről számol be a gankaku karate klub.

A goju-ryu karate rovatban képes beszámolókat közöl a magazin a goju-ryu karate-do szemináriumról és a Happy Kids gyermek versenyről.

Ezt követik a shidokan karate rovatban a knock-down karate utánpotlás bajnokság –XXV. Bushido Kupa eredményei; a shinkyokushinkai rovatban a Tokióban rendezett shinkyokushinkai karate világbajnokság beszámolója olvasható.

A Magyar Muaythai Szakszövetség oldalán az IFMA muaythai utánpólás világbajnokságról, valamint Jászka Krisztián felnőtt válogatott szövetségi kapitánnyá, Rebrei József utánpótlás szövetségi kapitánnyá történt kinevezéséről kapnak tájékoztatást az olvasók.

A sumo rovat kiemelt híre a tokiói világbajnokság, ahol Elekes Enikő megszerezte ez első magyar női aranyérmet. Ugyanitt olvashatunk a küzdősportok világjátékán és az utánpótlás Európa-bajnokságon elért magyar eredményekről.

Az aikido rovatban Pivony Attila (aikikai 6. dan) sensei életútjának második részét közli a magazin.

A kung-fu rovatban III. résszel folytatódik a "Hagyományos gyógyászat az indiai harcművészetekben" sorozat.

A magazin középső két színes oldalán a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Feja Sport történetét felidéző képeket láthatunk. Ezt követik a szépek és ügyesek oldalának legújabb szereplői.

A kempo oldalon a Magyar Kempo Szövetség klubjainak legújabb sikeres kyu-vizsgázóit közli a lap.

Ezt a Feja Sport jubileumi írásai, fotói követik.

A Rendészeti KSZ oldalán immár az Önvédelmi Területi Bajnokság három selejtezőjének eredményeit is megtaláljuk.

Az ITF taekwon-do oldalakon a Hatvani TKD klub külföldi és hazai versenyeken elért sikereiről számol be a magazin.

A nippon jujutsu rovatban az EJJU európai szemináriumairól közöl fényképekben bővelkedő tudósítást a lap.

A ju jitsu rovatban a kétéves működését a versenyeken elért legújabb sikerekkel ünneplő Kaiser SE képes beszámolóját találjuk.

A könyvespolc rovatban XVI. (egyben utolsó) résszel folytatódnak a japán égbolt szamurájairól szóló történetek. Ugyanitt olvasható egy új japán témájú könyv ismertetője, melynek címe: Jakuzák között.

A judo rovat az Abu-Dzabiban és Tokióban rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam versenyek tudósításaival indul. Ezeket követik a felnőtt Európa-bajnokság, a veterán világbajnokság, az U23 Európa-bajnokságok, a junior világbajnokság beszámolói. A hazai versenyek sorát a felnőtt I. osztályú országos bajnokság nyitja, melyet a II. és III. osztályú felnőtt, a junior B férfi, serdülő B fiú, ifjúsági B, serdülő és diák C országos bajnokságok eredményei követnek.

A judosport hírei rovatban a külföldi nemzetközi versenyeken elért magyar sikerek mellett közli a magazin az egyetemi és főiskolai országos bajnokság profi kategóriájának döntőseit, továbbá a legutóbbi csapatbajnokságok eredményeit. Ugyanitt emlékezik meg a magazin a közelmúltban elhunyt két kiváló judómesterről. A rovatot a veterán világbajnokságon készült akcióképek zárják.

A hátsó borítón ezúttal az Ütések, Rúgások, Dobások akcióképek kaptak helyet.

A Magyar Budo legújabb száma az egész országban megvásárolható az újságárusoknál (az árusok címei megtalálhatók a honlapon) és a jelentősebb hazai küzdősport versenyeken.A szerkesztőség telefonszáma: +36(1)262-4254
E-mail: magyarbudo@itexpert.hu magyarbudo@t-online.hu
Honlap: www.magyarbudomagazin.hu és www.magyarbudo.hu
A Magyar Budo legújabb száma megvásárolható az újságárusoknál, a jelentősebb budo sportboltokban, valamint a keleti küzdősportok nagyobb hazai versenyein is. A régebbi (114) lapszámok beszerezhetők a szerkesztőségben.